Info

Sportlovsläger till Trysil i samarbete med 

Ännu en gång åker vi på sportlovsläger till Trysil i Norge och det är Pingstkyrkan i Mariestad och Equmeniakyrkan i Töreboda som arrangerar resan i samarbete med PingstUng. Vi åker buss (Nybergs buss från Lidköping) och några bilar och bor på en lägergård i Östby, ca 2 mil från Trysil. På lägergården sover vi på madrasser (som finns på plats) på golvet, killar för sig och tjejer för sig.

Om lägret:

En vanlig dag på lägret startar med väckning vid halv åtta, därpå frukost och sen en kort morgonsamling innan vi drar till backen vid halv tio. Sedan åker vi skidor och bräda (med hjälm på) för hela slanten till 15.30 då vi åker hemåt i bussen igen. Under dagen käkar vi egen smarrig matsäck som var och en gjort i ordning på morgonen. När vi kommer hem väntar dusch och middag. Framåt kvällen blir det lite sköna samlingar av olika slag med både ledare, kompisar och Gud. Dagen brukar sluta med lite kvällsfika och frivillig andakt. Vi har lite olika regler och dem hittar du längst ner på denna sida.

Tider och för vem?

Lägret börjar med upprop 09:00 lördag 8 februari i Mariestad Pingst och vi är hemma i Mariestad igen runt 17:00 fredagen den 14:e februari. Det finns alltså möjlighet till 5 dagar i backen (söndag-torsdag).
Lägret riktar sig främst till dig som är född -01 till -06 (alltså, du som går på högstadiet eller gymnasiet). Du som varit med på Channel eller Nitton19 har förtur på anmälan första veckan, läs mer nedan. Är du ung vuxen och vill åka med kan du anmäla dig och får följa med i mån av plats (läs mer nedan).

Liftkort i fyra eller fem dagar?

Vi kör i år två varianter: Dels liftkort i 5 dagar (det vanliga) men vill du bara åka 4 dgr så kan du spara in 350:- där! (Du måste dock ta alla skiddagarna i följd och kan inte hoppa över en dag mitt i.) Så istället för skidor så åker du med och badar sista dagen (torsdag) eller kanske softar hemma på gården. Inträde för badet betalar du själv men det kostar runt 100-150:- så billigare än sista dagens liftkort.

Väljer du 4 dagars liftkort så anger du det i din anmälan och så drar du av 350:- på priset nedan.

Vad kostar det? (Tidig och sen anmälan)

2020-01-14 Vi har sökt och fått ytterligare bidrag och har därför glädjen att sänka våra priser några hundra per deltagare. Nedan är dessa priser uppdaterade. 

Tidig anmälan: När du är anmäld i formuläret och inbetald anmälningsavgift (500:-) syns på vårt konto senast 26 dec – tänk på att överföringen kan ta någon/några dagar).

För dig upp till 17 år: 500+2700:- (Pris sänkt med 300:-)
För dig  som fyllt 18 (9feb) 500+3000 (Pris sänkt med 350:-)
I ovanstående pris ingår resa, boende, all mat och liftkort (ev. skidhyra tillkommer). Syskonrabatt finns för er som går på högstadiet/gymnasiet och där 1 syskon betalar fullt, övriga syskon får 400:- rabatt per person.

Sen anmälan: Ytterligare 200:- tillkommer på priserna ovan. Detta gäller när du är anmäld och inbetald anmälningsavgift syns på vårt konto 27 december eller senare. Ev. syskonrabatt finns fortfarande enligt ovan.

Hur anmäler jag mig och betalar?

 • Du klickar på anmälan(längst ned på denna sida) och fyller i formuläret och skickar in det.
 • Du betalar in 500:- i anmälningsavgift till BG 699-4131 för att bekräfta din anmälan. Märk betalningen med Trysil och ditt namn + födelsedata.
 • Först när vi ser både din anmälan och att din anmälningsavgift är på vårt konto är din anmälan registrerad.
 • RESTERANDE lägeravgift ska betalas in SENAST 26 januari till BG 699-4131. Märk betalningen med Trysil & ditt namn och födelsedata. Samtidigt som detta betalas även ev. skidhyra in.

Det finns möjlighet att ansöka om ett bidrag och på så vis få en del av lägeravgiften sponsrad. Detta gäller dig som annars inte skulle ha ekonomisk möjlighet att följa med. Vill du ansöka så kontakta david@mariestadpingst.se så får du mer information om detta.

Hur funkar det här med förtur & ung vuxen, vilka får platser först?

 1. Helt anmäld är du när du dels fyllt i formuläret och när vi registrerat din anmälningsavgift (500:-)
 2. Deltagare som varit med på nitton19 eller channel minst 2 gånger under höstterminen har förtur fram till och med 6 dec. Du som inte varit med kan fortfarande anmäla och betala in med en gång för att hamna högre upp i listan bland dem som inte varit med på channel/nitton19 tidigare. Utifall lägret skulle bli fullt direkt får du tillbaka dina pengar.
 3. För dig som är ung vuxen: 18 december fördelar vi ut platser till er som anmält sig efter hur ni har anmält er. Därför är det såklart smart att även du anmäler dig (formulär + inbetalning 500:-) redan 16 nov så kanske du har större chans att få en plats. Utifall att lägret blir fullt får du såklart tillbaka dessa pengar

Vi kommer meddela med mig till deltagarens e-post när vi registrerat din anmälan. Vi kommer dock inte kolla varje dag så ha lite tålamod där =)

 Några viktiga regler som gäller på lägret:

 • Lägret har totalförbud mot alkohol och droger. Detta gäller under hela resan och oavsett om du är på lägergården eller i backen.
 • Vi har ett gäng samlingar som är obligatoriska för alla. Självklart finns det en hel del fritid med!
 • När vi inte är i backen så är vi på lägergårdens område.
 • Under veckan kommer alla få hjälpa till med några olika sysslor efter schema (som diskning och städning)
 • Alla typer av kränkningar/mobbning är helt oacceptabla.
 • Ledarnas anvisning måste följas.

Om någon väljer att bryta mot dessa regler så förbehåller vi oss rätten att skjutsa denne till busstationen där han/hon får betala resan hem själv.

Avanmälan?

Skulle du ångra dig, efter att du betalt anmälningsavgiften eller hela avgiften, och inte vill/kan följa med gäller följande:

 • Avanmälan senast 31 december – Du får tillbaka 200:- av dina 500:- Hela anmälningsavgiften betalas endast tillbaka mot uppvisande av läkarintyg.
 • Avanmälan mellan 1 januari och 26 januari –  Du får inte tillbaka något av dina 500:- Mot uppvisande av läkarintyg får du dock tillbaka 300:-
 • Avanmälan efter 27 januari oavsett anledning.
  • Om någon kan fylla din plats får du tillbaka allt utom 500:-
  • Om ingen finns på reservlistan så får du endast tillbaka det som motsvarar ditt liftkort (ca 1200:- beroende på ålder) + ev. skidhyra.

(med reservation för ev. skrivfel)

Anmäl dig här